Splitski SDP: U Znanstvenom vijeću HAZU-a ne sjedi nijedna žena!

SDP-ovci su oštro reagirali na jutrošnju izjavu Znanstvenog vijeća HAZU-a te su pozvali Vladu da ratificira Instanbulsku konvenciju

Splitski SDP reagirao je na jutrošnje pismo akademika HAZU-a. Izjavu koju potpisuju Joško MarkićSuzana Kačić -Bartulović prenosimo u cijelosti i autentično:


Ratifikacija Istanbulske konvencije je civilizacijski iskorak prema boljoj zaštiti svih žrtava nasilja

Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU prihvatilo je Izjavu kojom se protive ratifikaciji Istanbulske konvenciji u Republici Hrvatskoj. Članovi vijeća smatraju Konvenciju neprihvatljivom za hrvatski odgojno-obrazovni sustav koji se temelji na hrvatskoj i srednjoeuropskoj obrazovnoj tradiciji, čime se čuva identitet hrvatskoga naroda, zemlje i kulture. Uvaženi akademici su protiv “rodne ideologije”, a u vijeću od 13 članova koje je poslalo ovo pismo nema nijedne jedine žene. Nijedne!

Tim povodom SDP Split iskazuje svoje neslaganje s ovom Izjavom i još jednom poziva Vladu Republike Hrvatske i Hrvatski sabor da što prije ratificiraju Konvenciju. „U našem društvu treba njegovati različitost mišljenja, pogotovo kad se u raspravi koriste utemeljeni argumenti. Drago nam je da akademici ističu važnost kontinuiranoga kritičkoga promišljanja i prihvaćanja novih spoznaja koje ulaze u sadržaje obrazovanja. Međutim, upitna je iskrena namjera nekih od njih imajuću u vidu snažno protivljenje kurikularnoj reformi koja je bila započeta pod vodstvom dr.sc. Jokića. Iznimno je važno da se naš obrazovni sustav što prije unaprijedi i da temelj bude prihvaćanje i primjena znanstveno potvrđenih dosega znanosti. Pri tome treba istaknuti da ova Konvencija niti na jedan način neće utjecati na pravo roditelja na odgoj djece u vlastitom svjetonazoru.“ – izjavio je doc. dr. sc. Joško Markić, član Predsjedništva SDP Split i vijećnik u Gradskom vijeću Splita.

Istaknuli su splitski SDP-ovci.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0