Splitski SDP predložio čak 101 amandman na proračun: Spomen soba Miljenka Smoje, Građanski odgoj u osnovnim školama…

"Predložio sam izgradnju i rekonstrukciju više cesta, šetnica, parkirališta, garaža, dječjih igrališta i sportskih terena" - kazao je Kotur


SDP predložio čak 101 amandman na programe i Proračun Grada Splita!


– Predlaganjem 101 kvalitetnog amandmana na prijedlog programa i proračuna Grada Splita Klub vijećnika SDP-a pokazao je da je suradnja sa Splićankama i Splićanima uredila plodom. Siguran sam da smo na optimalan način obuhvatili potrebe naših građana, i to iz različitih dijelova našega grada. Gotovo nijedan amandman nije usvojen, ali bez obzira na to možemo reći: vridilo je! Dobra rješenja sigurno će se provesti.

Naravno, ne ove godine, nego nakon idućih izbora. Predložio sam izgradnju i rekonstrukciju više cesta, šetnica, parkirališta, garaža, dječjih igrališta i sportskih terena. Nisam zaboravio ni antifašističke udruge, Spomen sobu Miljenka Smoje i Građanski odgoj u osnovnim školama, istaknuo je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

Uređenje parkova i poticanje rekreacije

– Podnio sam više amandmana na programe uređenja i građenja komunalne infrastrukture kojima bi se značajnije povećala kvaliteta života naših sugrađana. Uređenjem parkova i poticanjem rekreacije građana se direktno utječe na smanjenje čimbenika rizika srčanožilnih bolesti te stvaraju uvjeti da djeca što manje borave ispred kompjuterskih zaslona. Pri tome je važno istaknuti i odgovornost lokalne samouprave u stvaranju okružja sigurnosti, a uređenjem cesta i nogostupa se takvi uvjeti poboljšavaju.

Joško Markić

Posebno su važni amandmani kojima se predložilo osiguravanje sredstva za pojačavanje aktivnosti oko uspostavljanja Dnevnih boravaka za umirovljenike, u području suzbijanja i sprječavanja nasilja, za potporu roditeljima njegovateljima te za uspostavljanje instituta gradskog pravobranitelja za osobe s invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Kao i prijašnjih godina, svojim sam amandmanima pokušao ishoditi više sredstava za edukaciju učitelja i nastavnika, program Školske sheme voća i povrća te poticanje izvaninstitucionalne kulturne scene, rekao je Joško Markić, član Predsjedništva SDP-a Split i gradski vijećnik.

Nabildani proračun u svojim nerealnim stavkama ne pokazuje stvarnu fiskalnu snagu Grada. Cijeli materijal je pripremljen na način da vijećnicima, a i građanima bude otežano snalaženje. Ostaje pitanje: Je li proračun ovako pripremljen slučajno, onda to nije dobro. Ali ako je ovako pripremljen namjerno, onda je to opasno, zaključila je Aida Batarelo, gradska vijećnica SDP-a.

Foto: Aida Batarelo
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime