Danas je 75. obljetnica zatvaranja najstrašnijeg nacističkog logora Auschwitza. 27. siječnja 1945. Crvena armija oslobodila je zatočenike u zloglasnom logoru, a mali broj onih koji su preživjeli i danas održavaju komemoraciju u spomen na žrtve. Povodom navedene obljetnice Forum mladih SDP-a Split poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Na današnji dan 1945. godine Crvena armija oslobodila je koncentracijski logor Auschwitz u kojem je živote izgubilo najmanje 1 100 000 ljudi.

Jedna od zatočenih bila je i djevojčica Anna Frank koja je za vrijeme svog boravka u zloglasnom logoru vodila dnevnik po kojem je snimljen film “Dnevnik Anne Frank”.

Film koji bi trebali pogledati svi, a pogotovo mlađi naraštaji. Nažalost HRT očito ne dijeli takvo mišljenje ili se pak ne želi zamjeriti likovima poput Hasanbegovića pa se “Dnevnik Anne Frank” prikazivao u nedelju u 7 sati ujutro kada svatko poželi ostati koji sat duže u krevetu, te s reprizom u 23 sata. Film koji traje 3h bez reklama!

Kome nije u interesu da se jedan film kao što je “Dnevnik Anne Frank” nije mogao prikazati u normalnom terminu kao podsjetnik na ono što se nikada ne bi smjelo ponoviti!?”

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime