Igor Ćurković, član GO SDP-a Split, šokiran je viješću da će Ante Ljubičić možda tužiti Grad Split nakon što mu je spomenik Rade Končara slomio nogu.

– Nakon što je srušio spomenik Radi Končaru, Ante Ljubičić razmišlja o tome hoće li tužiti Grad Split zbog naknade štete jer je zadobio ozljede te naglašava da ima ‘dobre pravne argumente’. Dakle, osoba u alkoholiziranom stanju se u ranim jutarnjim satima, po vlastitom iskazu, naslanja na lijevanu bistu i njeno kameno postolje. Uto se bista, kako ta osoba tvrdi, zaljulja te istoj pada na nogu pri čemu joj nanosi teške tjelesne ozljede. Zdrava logika nalaže da ovakvo objašnjenje nije baš vjerodostojno, a čak i da se u ovakvoj formi uzme kao istinito opet se postavlja pitanje tzv. samodoprinosa Ante Ljubičića, odnosno što je on sam, imajući u vidu i alkoholiziranost, pridonio tome da šteta nastane. S obzirom na informacije koje su javnosti dostupne, Ante Ljubičić je u ovoj situaciji štetnik, a ne oštećenik. Dakle, Grad Split treba tužiti Antu Ljubičića – smatra Ćurković, inače pravnik.

“Ljubičić bi trebao biti kažnjen”

– To bi ‘odgojno’ djelovalo, kako na Antu Ljubičića, tako i na potencijalne rušitelje. Naime, već gotovo tri desetljeća pravna država nije reagirala na odgovarajući način na civilizacijski neprihvatljiv i bezobziran odnos prema antifašističkim spomenicima. S obzirom na to da je ovaj put počinitelja ‘zadržao’ upravo spomenik Radi Končaru, institucije pravne države imaju priliku odraditi svoj posao bez fige u džepu – zaključio je Ćurković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime