Splitski SDP oglasio se priopćenjem koje potpisuje Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Život u Splitu u posljednje vrijeme sve više nalikuje radnji filma “Beskrajni dan“ u kojem glavni protagonist svakog dana iznova proživljava jedan te isti dan. U Splitu je glavni protagonist gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji u svoje skoro tri i pol godine mandata ostaje dosljedan u neradu, pogrešnim odlukama i povećanju broja djelatnika gradske uprave, gradskih tvrtki i službi.

Nedavno smo saznali da je u Banovini zaposleno troje novih radnika na ugovor o djelu i sada ih je 21 zaposleno na ovaj način, ali kako poznata “izreka” kaže, to nije sve! Broj zaposlenika gradskih tvrtki je u 2019. godini porastao za 72 o čemu zorno svjedoče godišnji izvještaji, ali ni to nije sve jer je samo u Čistoći i Vodovodu zaposleno 50 novih ljudi. Bilo je doduše i odlazaka u ove dvije (od tri) najveće gradske tvrtke pa je ukupni saldo + 18. Zvuči poznato, zar ne?

Sva ova zapošljavanja imala bi smisla da živimo u gradu koji raste i razvija se, u kojem se realiziraju projekti, gradi nova infrastruktura, rastu prosječne plaće i povećava broj stanovnika, no nažalost Split se već godinama ne miče s mrtve točke, strategija razvoja ne postoji, a sada nam prijeti i potpuni krah s obzirom na to da je umrtvljena jedina gradska žila kucavica – turizam. Proračunska rupa uzrokovana korona krizom, ali i nerealnim ambicijama vladajućih, procjenjuje se na 246 milijuna kuna i sve se planira zakrpati podizanjem kredita od 100 milijuna kuna i nadom u bolje sutra. Međutim, bolje sutra ne dolazi samo od sebe, za njega se treba izboriti i treba ga zaslužiti radom, ozbiljnim odlukama i racionalnom potrošnjom. Pojmovima koji su gradonačelniku i vladajućima izgleda odavno nepoznati.

Na kraju se ponovno vraćamo u onaj isti, beskrajni dan u kojem se vladajući goste na naš račun, pogrešnim odlukama prazne gradsku blagajnu, a svojim (ne)radom je sigurno ne znaju napuniti. S obzirom na nadolazeću krizu i gospodarsku neizvjesnost idućih godina krajnje je vrijeme da svi zajedno kažemo DOSTA! i pošaljemo ovog gradonačelnika i gradsku vlast u ropotarnicu neslavne povijesti, tamo gdje odavno pripadaju.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime