SPLITSKI ODVJETNIK PRIJAVIO GRADSKOG SLUŽBENIKA ZA MITO Obeshrabren poručio: “Nemojte prijavljivati korupciju”

Evo što se dogodilo s njegovom prijavom


Splitski odvjetnik Ivan Čizmić koji za sebe kaže da spada među 4% građana RH koji su kao Don Quijote spremni prijaviti korupciju u Hrvatskoj, prijavio je korumpiranog gradskog službenika za kazneno djelo primanja mita.


– Taj pokušaj primanja mita sam čuo svojim ušima i vidio svojim očima te sam zatim pred nadležnim institucijama spremno svjedočio o navedenom događaju. No, tom gradskog službeniku je kasnije bilo dovoljno samo izjaviti: “Nisam ja, majke mi!” – razočaran je sustavom Čizmić.

– Prijavio sam ga nadležnima pa čak i gradonačelniku na email. Voditelj njihove službe kazao mi je da ga prijavim kroz nadležne institucije i poslušao sam. Prijavio sam USKOK-u, ali prijava je odbačena jer je moja riječ protiv njegove, nema drugih dokaza.

U sudskoj praksi postoji praksa da se takve prijave prihvaćaju na temelju izjava onoga od kojeg je tražen mito, jer onaj koji ga je tražio, naravno, neće priznati da jest. Ne znam kako bi i bilo drugih svjedoka, pa neće netko tražiti mito pred deset ljudi, to skoro uvijek ide u četiri oka.

Korupcija je kod nas preraširena i iskreno popelo mi se to na vrh glave, radi toga, iz revolta, sam odlučio prijaviti, ali ovakav rasplet obeshrabruje – kazao je Ivan Čizmić za Dalmacija Danas.

Za kraj ima i poruku za građane:– Nemojte prijavljivati korupciju, jer ovo se dogodi kada prijavite korupciju u Hrvatskoj:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

  1. E ja sam to pitanje drugacije rijesio. Kada mi je kao obrtniku porezni inspektor trazio mito, ja sam otpustio 5 ljudi zatvrfio obrt i odselio iz Hrvatske i nikad se necu vratiti niti investirati u Hrvatsku jednu lipu ma da lezim i na milijunima Eura.
    U Hrvatskoj je sve korumpirano od portira i cistaca javnih WC do premijera i predsjednice.

  2. I da dodam ja sam u YU i Hrvatskoj lijepo i dobro zivio dok nisam cuo pa potom i upoznao HDZ KARTEL kriminalaca i oca domovine, a uz njih i “demokraciju” i neoliberalizam, sloboda poduzetnistva i citav nist ostali lazi i prevara. Drzava nikada nije bila niti ce biti dalac drzava je veliki i lakomi UZELAC, ali ovakav kriminal i pljacka kakav se pojavio sa HDZ-om ne postoji ni na Zapadnoj obali Afrike.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime