Splitski gradski vijećnik: Uništava li Plenković namjerno HDZ?

"Što se Plenkovića tiče, zadatak je obavljen. On će postati predsjednik Europske komisije, a cijena za to bila je rejting HDZ-a"

Nezavisni spliski gradski vijećnik Martin Pauk podužom se objavom danas osvrnuo na posljednje poteze premijera Andreja Plenkovića. Premijerovu najavu ratifikacije Istanbulske konvencije okarakterizirao je kao “salto mortale” jer, kako tumači, taj potez politika niti HDZ-a niti HDZ-ovih birača, nego politika Europske unije, SDP-a, HNS-a, Pametnog itd.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Nakon posljednjeg “salto mortalea” premijera Plenkovića i njegova užeg kabineta, ostaje za upitati se samo jedno pitanje – je li Andrej Plenković postavljen s jasnim ciljem i namjerom uništavanja podrške HDZ-u?

Naime, javno je poznata i stotinu puta ponovljena teza kako je Plenkovićev krajnji cilj mjesto u predsjedništvu Europske komisije u Bruxellesu, a sve je očitije kako neće birati ni sredstvo ni način da ostvari taj cilj.

Ratificiranje Istanbulske konvencije NIJE politika niti HDZ-a niti HDZ-ovih birača, to je politika Europske unije, SDP-a, HNS-a, Pametnog itd.
Plenković se u ovom slučaju, kao inače, ponio sluganski i duboko razočarao 99% birača stranke koji su dosad svašta pretrpjeli, ali ovo sigurno neće. Plenković je izdao HDZ, Plenković je izdao načela stranke utemeljene na konzervativnim načelima i domoljubnom pokretu.
U samo jednoj noći je zasigurno prepolovio rejting HDZ-a i otjerao od stranke one najtvrdokornije i najvjernije birače koji mu ovaj čin neće moći oprostiti zbog vlastite savjesti i morala.

U samo godinu i pol dana, Andrej Plenković je natjerao HDZ da povuče dotad nezamislive i nedopustive poteze.
Koalicija s Pupovcem, koalicija s HNS-om, ugošćavanje (bivšeg) četnika Vučića u suradnji s Kolindom, ratifikacija nakaradne Istanbulske konvencije…


Nakon svih grijeha stranke, dosad je birače uz HDZ vezala samo emocija nastala u Domovinskom ratu i utemeljena na konzervativnim načelima.
Koaliranjem s Pupovcem i uvođenjem Istanbulske konvencije, te emocije definitivno više nema.
Plenković će biti upamćen kao grobar HDZ-a, a njegovo mjesto najsnažnijeg u zemlji zauzet će konzervativna stranka poput mađarskog Fidesza (Viktor Orban) ili austrijskog ÖVP-a (Sebastian Kurz).

Što se Plenkovića tiče, zadatak je obavljen. On će postati predsjednik Europske komisije, a cijena za to bila je rejting HDZ-a.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2028109797512274&set=a.1460383400951586.1073741830.100009398219772&type=3&theater” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0