Splitski gradski vijećnik: “Štromar je bezočno lagao, od POS-ovih stanova u Splitu neće biti ništa”

"Prestanite se igrati i manipulirati sudbinama tisuća splitskih podstanara" - poručio je splitski vijećnik.

Mostov gradski vijećnik Josip Markotić prozvao je ministra graditeljstva Predsraga Štromara za obmanu, nakon što je direktor APN-a najavio pokretanje POS-ovog programa u Splitu. Markotić smatra da je Štromar obmanuo splitsku javnost, pa i gradsku vlast obećanjem  gradnji 1000 POS stanova u Korešnici. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:


Mediji su danas objavili kako je direktor APN-a Slavko Čukelj najavio pokretanje POS-ovog programa u Splitu, u okviru kojeg bi se nudili i stanovi za najam. Pa je tako direktor Čukelj izjavio da APN planira raspisati natječaj kojim će tražiti da im investitori ponude zemljište i projektnu dokumentaciju gdje bi se onda gradili stanovi. O tome će ovisiti koliko će se stanova graditi.

E sad, iz ovoga što je rekao direktor Čukelj, očito je kako je ministar graditeljstva Predrag Štromar bezočno LAGAO i obmanjivao javnost kada je prije nekoliko mjeseci pohodio Split i pompozno najavio gradnju do 1000 POS stanova u Korešnici od kojih će dio ići i za najam. I sve to uz asistenciju gradske vlasti koja je naivno povjerovala opsjenaru Štromaru, pa je tako Gradonačelnik tada izjavio kako bi stanovi mogli biti gotovi u roku od tri godine!?!

I onda danas dođe direktor APN-a i praktički kaže: nemamo pojma ni gdje bi, ni što bi, ni koliko bi gradili. Drugim riječima, od POS-ovih stanova u Splitu neće biti ništa.

Na ovaj način samo se nastavlja uhodana matrica laganja, obmanjivanja i manipuliranja a sve i jedino u cilju skupljanja jeftinih političkih poena. Žalosno je što se to u pravilu događa preko leđa najosjetljivijih skupina društva, u koje splitski podstanari svakako pripadaju.

Dobro se sjećam tribine koju je u Splitu organizirao tadašnji saborski zastupnik HNS-a Srđan Gjurković uoči parlamentarnih izbora 2015. godine na temu gradnje stanova za najam. Tribinu je Gjurković lukavo iskoristio za svoju vlastitu promociju i od nje napravio predizborni skup. Na moje pitanje hoćete li stvarno graditi te stanove, doslovno mi je odgovorio ovo: „Ako pobijedimo na izborima hoćemo, ako ne pobijedimo ne možemo ništa garantirati“ – šeretski je odgovorio Gjurković.Nepodnošljiva lakoća razbacivanja obećanjima očito je modus operandi HNS-ovih političara, od Gjurkovića, preko opsjenara Štromara pa do notornog obrazovnog reformatora Vrdoljaka. A sve to uz blagoslov HDZ-a koji, zbog očuvanja vlastitih pozicija, za partnera uzima ovakve manipulatore.

Prestanite se igrati i manipulirati sa sudbinama tisuća splitskih podstanara, osobito mladih obitelji s više djece, jer nemate pojma kroz što ti ljudi prolaze. To su doslovno građani drugoga reda u vlastitom gradu, koji nemaju apsolutno nikakvih prava. Ako je itko u ovome gradu diskriminiran, onda su upravo to mlade podstanarske obitelji s djecom.Ako već ne mislite ozbiljno pristupiti rješavanju ovog problema, onda ih barem pustite na miru i ne ponižavajte ih dodatno lažnim obećanjima zbog svojih bolesnih ambicija. – napisao je Markotić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime