Gradski vijećnik stranke Pametno, Jakov Prkić, otvorio je na Facebooku event pod nazivom “Javno gledanje TV Jadran“. U opisu eventa stoji:

“Pogledajmo zajedno najbolje od programa TV Jadran. Ne propustimo niti jednu minutu.”.

Kako se event poklapa s vremenom u kojem će zbog privremenog oduzimanja koncesije ova televizija morati prolazno prestati s emitiranjem programa, Prkića smo upitali da pojasni zašto se odlučio na ovu “kampanju” na društvenoj mreži.

VEZANI SADRŽAJ:

– Zašto sam pozvao zainteresirane da mi se večeras pridruže u gledanju programa TV Jadran od 18:59 do 22:59?

Vijeće za elektroničke medije kaznilo je između ostalih i TV Jadran oduzimanjem koncesije zbog govora mržnje u emisiji Bujica. Koncesija je oduzeta na četiri sata, a provest će se večeras 3. prosinca od 18:59 do 23:59.

“Point pila kamen na Pjaci”

Malo naših sugrađana zna da je vlasnik Televizije Jadran firma Splićanka. Ta ista firma je vlasnik i osnivač desetak poduzeća kao npr. Point, Splićanka obuća, Tv akademija, Trogirski kamenolom

Point već godinama održava pločnike u Splitu, postavlja na stotine stupića i pila kamen na Pjaci. Splićanka obuća se godinama sporila s Općinom Šestanovac oko vlasništva zgrade bivše Obuće u Šestanovcu. A vlasnik Stipe Latković već godinama ima koncesiju u uvali Vruja, ali je isto tako godinama krši koncesijska pravila. Prijeti mu oduzimanje koncesije, ali gle čuda nikako da ta točka dođe na dnevni red Županijske skupštine.

Nedavno je TV Jadran zatražio novčanu potporu (180 tisuća kuna godišnje) od Gradskog vijeća kako bi i dalje uživo prenosili sjednice. Potpora medijima nije sporna, ali potpore se ostvaruju putem javnih poziva i natječaja, a nikako direktnom odlukom Gradskog vijeća.

Nakon što njihovom zahtjevu nije udovoljeno, TV Jadran više ne prenosi sjednice.
To su razlozi zašto ću večeras uživati u svakoj minuti emitiranja TV Jadran – obrazložio je svoju Facebook aktivnost gradski vijećnik Prkić.

Kažnjeno šest televizija

Inače, po odluci Vijeća za elektroničke medije, Z1 televizija, SBTV i Osječka televizija dužni su prestati emitirati program danas od 00:00 do 23:59 sati, a televizije Srce TV, Adriatic TV i TV Jadran danas od 18:59 do 22:59 sati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime