Splitski gradonačelnik povodom Svjetskog dana kazališta primio teatrologinju Sanju Nikčević

Sanja Nikčević ovogodišnja je dobitnica nagrade Andrija Buvina za izniman doprinos kršćanskoj kulturi i zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu na Danima kršćanske kulture

Povodom Svjetskog dana kazališta gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas teatrologinju, kazališnu kritičarku i redovnu profesoricu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Sanju Nikčević kojoj će večeras na zatvaranju manifestacije Dani kršćanske kulture biti uručena nagrada „Andrija Buvina“ za izniman doprinos kršćanskoj kulturi. Na prijemu kod gradonačelnika bio je i ravnatelj manifestacije Dani kršćanske kulture Miro Radalj, proslavljeni dramatičar i  književnik Miro Gavran te prorektor splitskog Sveučilišta Branko Matulić.


Sanja Nikčević ovogodišnja je dobitnica nagrade Andrija Buvina za izniman doprinos kršćanskoj kulturi i zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu na Danima kršćanske kulture, a gradonačelnik Krstulović Opara ovom joj je prigodom čestitao na tom priznanju. Čestitao je i ravnatelju Radalju na značajnom festivalu koji se već 14 godina održava na hrvatskome Jugu i promiče vrijednosti temeljene na bogatom naslijeđu hrvatskog naroda vezanog za pasionsku baštinu te upoznaje novu, sve brojniju publiku sa suvremenim dostignućima temeljenim na toj baštini.

U tom svjetlu, teatrološki rad Sanje Nikčević, osim što je priznat na Danima kršćanske kulture, daje posebnu dimenziju u suradnji s našim proslavljenim autorom Mirom Gavranom iz čijih ruku će nagradu i primiti. Oni su s gradonačelnikom podijelili svoja razmišljanja o sadašnjosti i budućnosti hrvatskog kazališta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0