U četvrtak, 16. studenog oko 21 sat je u Podstrani počinjeno razbojništvo u prodavaonici Ribole. Jedan počinitelj je odgurnuo zaposlenicu dok je drugi otuđio ladicu registar kase s novcem, nakon čega su pobjegli.

Odmah po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici su izašli na teren, te su na predjelu Žrnovnice zaustavili osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem razbojništva, javila je PU splitsko – dalmatinska.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je vozilo u kojem su bježali vozio 26-godišnji “chef” Mario Mandarić. Kako je policija po dojavi raspolagala informacijom u kojem su vozilu pobjegli, vrlo brzo su primijećeni te je počela potjera koja je trajala 20-ak minuta. Policajci su blokirali cestu, a u jednom je trenutku golf i udario u jedno od policijskih vozila pokušavajući pobjeći.

No, naposljetku su ih uspjeli zaustaviti u Ulici Ante Starčevića u Žrnovnici te su ih uz primjenu sile svladali, stavili im lisičine na ruke i priveli ih na kriminalističku obradu pod sumnjom da su počinili razbojstvo.

– Nisam imao pojma ni o kakvoj pljački. Nazvao me poznanik i zamolio da ga pokupim u autu ispred dućana Ribola. Ja jedini imam auto u našem društvu pa me svi uvijek zovu i mole i da ih nekud vozim. Uopće ne znam za treću osobu koja se spominje. Kad je moj poznanik ušao u automobil, primijetio sam nešto čudnio, samo mi je rekao: Vozi, vozi! – izjavio je Mandarić za Slobodnu Dalmaciju.

– Normalno sam vozio do trenutka dok se ispred nas nije pojavila policija. Nije bilo nikakve potjere, stao sam čim se pojavila policija. Nije bilo sudara s policijskim auitom, samo smo se “takli”. Policija me skinula, stavili su mi lisičine, priveden sam na obradu i na Državno odvjetništvo, dao sam iskaz pred kamerama i sad sam na slobodi. – rekao je.

Protiv trojice muškaraca su podnesene kaznene prijave za razbojništvo Državnom odvjetništvu.

Podsjećamo, Mandarić je javnosti najpoznatiji po slučaju od prošle godine, nakon šro je podmetnut požar na restoran Euphoria na Bačvicama, Splićanima poznatiji kao Šumica. Do danas se nije otkrilo tko ga je zapalio, no planuo je samo dan nakon što je Mandarić, odnosno njegova tvrtka “Butterfly” d.o.o., sudski dobio potvrdu da je obavljen prijenos vlasništva.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0