Danas je održan 7. po redu tradicionalni posjet BMW MK Dalmacija splitskim Samaritancima.

– Naš klub već sedmu godinu posjećuje Samaritance, a stojimo im na raspolaganju svih dvanaest mjeseci kroz godinu. Tradicionalno im pred Božić dođemo u posjetu, prošetamo po gradu, odemo na fritule i želimo da oni malo dožive ovaj božićni duh.

Ove godine smo veseliji jer je štićenik Samaritanaca Denis Kulaš napravio jednu sliku za nas, a to nas je jako ugodno iznenadilo – govori nam predsjednik kluba, Željan Rakela.

U akciju je uključena Udruga sv. Vinka Paulskog – Konferencija sv. Duje u Splitu. Vršiteljica dužnosti predsjednice, Lucija Vlahović, koja je ujedno predsjednica Područnog vijeća za Dalmaciju ove udruge, kaže nam da se samo pred Božić, nego i čitavu godinu brinu o potrebitima.

– Danas smo tu s Udrugom Samaritanac, a svaki mjesec imamo druženje sa starim, nemoćnim i invalidnim osobama. Želimo da se oni kroz druženja bolje upoznaju, a također da se i mi s njima povežemo i tako postanemo bliži s potrebitim osobama.

Tijekom druženja molimo Svetu krunicu i Misu, a imamo i doktoricu, koja popriča s tim osobama i napravi im osnovne zdravstvene pretrage (tlak itd.). Svaki put im pokušavamo dovesti djecu ili neke udruge, koje pred njima izvedu svoj program.

Vlahović nam je kazala kako reagiraju članovi udruge na ovakve susreta i akacije.

– Veseli su oni, ali i mi. Više veselja oni nama prenesu nego mi njima. Dijelimo 5-6 puta godišnje pakete za potrebite obitelji, a jednom godišnje idemo na hodočašće.

Za kraj, vrijedno je spomenuti naše mlade, koje djeci iz siromašnih obitelji dijele poduke iz raznih predmeta – zaključuje Vlahović.

Dio današnje atmosfere iz Marmontove pogledajte u fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime