SPLITSKI APSURDI I u javni WC invalidi moraju preko stepenica!

"Inicijativa za pristupačno vještačenje”, podnijela je  kolektivni zahtjev za mirno rješenje spora zbog nepristupačnosti Područnog ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Splitu

Sluha o potrebama invalida, izgleda ima sve manje. Nakon što je prije samo nekoliko dana “Inicijativa za pristupačno vještačenje”, podnijela  kolektivni zahtjev za mirno rješenje spora zbog nepristupačnosti Područnog ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Splitu, sa splitskih ulica stiže nam još jedan apsurd.


Naime, u samom centru grada, par metara nadomak Peristila, stoji tabla za toalet. Ne bi to, naravno, bilo ništa čudno da tabla ne pokazuje da u toalet mogu ići muškarci, žene i invalidne osobe, ali preko-stepenica.

Ova fotografija objavljena je na Facebook stranici “Za pristupačni Split” i sa sobom je donijela more negativnih komentara.

Izgleda da se apsurd za apsurdom niže u Splitu, obzirom da je spomenuta Inicijativa najavila kolektivnu tužbu upravo zato jer Područni ured Zavoda za vještačenje invaliditeta nema propisan i adekvatan pristup za invalide.

Naime, i na adresi Dražanac 70, osobe s invaliditetom zgradi mogu pristupiti jedino ako prije toga prijeđu desetak stepenica.

Obzirom da je fotografija podijeljena u grupi “Za pristupačni Split”, pitamo se koliko je zapravo Split uopće pristupačan?!


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0