SPLITSKI AKTIVISTI DOBILI BITKU Iz Grada priznali da pano na Pjaci nema dozvolu i najavili uklanjanje

Aktivisti su već ranije upozorili kako se reklamni pano na ovoj lokaciji nalazi bez dozvole

Iako se činilo da je ‘rat plakatima’ na splitskoj Pjaci okončan, jutros je na reklamnom panou niknuo novi natpis.


– Ovo je ilegalno! Ovo je nakaradno! Ovo je nekome unosno! – poruka je nepoznatih splitskih aktivista. Ispod poruke prozvani su splitski gradonačelnik, gradski vijećnici, pročelnik Konzervatorskog odjela Radoslav Bužančić, v.d. pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo i redarastvo Damir Babić te voditelj Odsjeka za staru gradsku jezgru u Gradu Splitu Goran Nikšić.

Aktivisti su već ranije upozorili kako se reklamni pano na ovoj lokaciji nalazi bez dozvole i bili su u pravu.

Iz Grada priznali da reklamni pano nema dozvolu, uskoro će biti uklonjen

Kako je tvrtka Media d.o.o., koja je nekoć bila zakupnik prostora, još 2016. godine trajno zatvorila svoja vrata, zanimalo nas je tko i na temelju kakvog ugovora naplaćuje postavljanje plakata na ovoj lokaciji. Odgovor iz Grada potvrdio je da trenutno ne postoji ugovor za navedeni reklamni pano.

– Predmetna reklamna površina bila je u zakupu tvrtke MEDIA d.o.o. do 24. listopada 2016. godine (ista je brisana u sudskom registru – pri Trgovačkom sudu u Zagrebu ) i samim time se zakup ukinuo.

Reklamni pano nema odobrenje. Tvrtka Mandis d.o.o.  je zatražila lokacije reklamnih panoa koje je koristila Media d.o.o.Pokrenut će se upravni postupci za uklanjanje reklamnih panoa na svim lokacijama u gradu Splitu. – odgovor je koji smo dobili od Natali Ribičić, voditeljice Odsjeka za gospodarenje imovinom i Esme Kalembe, voditeljice Odsjeka za redarstvo.

Kontaktirali smo tvrtku Mandis d.o.o., a odgovor ćemo objaviti po primitku.U Grad smo poslali upit na temelju čega su splitski komunalci pano državali, odnosno natpise aktivista u više navrata prekrivali, umjesto da se ukloni kompletan pano, a odgovor ćemo također objaviti po primitku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime