“SPLITSKE 70e i 80e” Ispred splitskog HNK svečano otvorena izložba fotografija Feđe Klarića

"Iako sam dobio brojna odlikovanja i brojne nagrade, najveća mi je nagrada to što živim u Splitu", rekao je legendarni fotograf na otvaranju


Sinoć je na Trgu Gaje Bulata ispred splitskog HNK otvorena izložba na otvorenom “SPLITSKE 70e i 80e” autora Feđe Klarića. Radi se o izložbi najvećeg gradskog kroničara koji je svojim fotografijama posvjedočio bogatu povijest Splita. Među uzvanicima otvaranja bili su, među ostalim, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, intendant splitskog HNK Srećko Šestan i Srećko Gluić, direktor regije Jug Hrvatske lutrije koja je u ulozi sponzora sjećanja ove lijepe adventske lokacije, prepoznala važnost povezivanja sa svojom ostavštinom.


Tako je dio službenog adventskog programa splitskog “Zimskog akvarela” pripao Feđi Klariću i njegovoj retro izložbi. Iako je i prije otvaranja privukla velik broj zainteresiranih, velik broj posjetitelja prvi put je pogledao izložbu u ponedjeljak navečer. Boris Dvornik i Oliver Dragojević, dječja igra na Pjaci, stari izgled Rive, samo su neki od motiva crno-bijelih fotografija koje mame osmijeh na lice prolaznicima.

– Hvala svima koji su pomogli ovu plemenitu ideju da organiziramo izložbu. Izložba je pogodila ljude tamo gdje su najosjetljiviji. Svi vole retro fotografije i vole se vratiti u djetinjstvo, a za mene je to satisfakcija. Split je grad inspiracije i snimam ga već više od pola stoljeća. Iako sam dobio brojna odlikovanja i brojne nagrade, najveća mi je nagrada to što živim u Splitu – rekao je legendarni fotograf na otvaranju.

Uživajte u fotogaleriji…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime