SPLITSKA POLICIJA TRAGA ZA PREVARANTOM 76-godišnjak muškarcu s kojim je komunicirao preko interneta dao svoje podatke, ovaj mu ispraznio račun

Oštećen je za veći novčani iznos


Jučer je 76-godišnji muškarac prijavio kako je oštećen za veći novčani iznos nakon što je putem Interneta stupio u kontakt s osobom koja mu se predstavila kao posrednik u novčanim ulaganjima.


Naime, oštećeni je nakon prvog stupanja u kontakt nastavio komunikaciju s nepoznatim muškarcem putem Interneta i mail-a. Nepoznati muškarac mu je predlagao suradnju u novčanim ulaganjima, na što oštećeni nije pristajao. U jednom trenutku je na traženje nepoznatog muškarca dao svoje osobne podatke, te podatke bankovne kartice putem e-maila, nakon čega mu je pristigla obavijest da je s njegovog računa izvršena transakcija novca. U tijeku su kriminalistički izvidi.

“Upozoravamo građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima te da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara”, apeliraju iz PU splitsko-dalmatinske.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
3
Molim?
9Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime