SPLITSKA POLICIJA OBJAVILA DETALJE O PUCNJAVI NA BRDIMA Uhićena dva muškarca, evo što je prethodilo pucanju

Pogledajte kako se sve odigralo

U subotu, 31. srpnja zaprimljena je dojava da na predjelu Brda u Splitu nepoznata osoba puca iz pištolja. Ubrzo nakon zaprimljene dojave, policijski službenici Interventne jedinice policije zatekli su dvije alkoholizirane osobe, koje su smještene u prostorije za zadržavanje, nakon čega je nad njima u I. Policijskoj postaji Split provedeno kriminalističko istraživanje.


Utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjak na naročito drzak način narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu na Brdima, vikom, galamom i pjevanjem i svojevoljno pojačavajući glazbu u ugostiteljskom objektu, oglušujući se na zamolbe vlasnika i osoblja da prestane s takvim ponašanjem.

U jednom trenutku je izišao vani u društvu 29-godišnjaka i razbio staklenu čašu o pod, a zatim je oko 18:30 sati iz parkiranog motocikla Yamaha, splitskih registracijskih oznaka, kojim je prethodno upravljao, izvadio pištolj kalibra 9 mm, koji je, zajedno s pripadajućim streljivom, prethodno neovlašteno nabavio, posjedovao i nosio, te u alkoholiziranom stanju iz pištolja u zrak ispalio više komada streljiva i pobjegao s mjesta događaja, čime je uznemirio stanare okolnih stambenih objekata.

Zbog narušavanja javnog reda i mira, neovlaštene nabave vatrenog oružja kategorije B i pripadajućeg streljiva, nepostupanja s oružjem i streljivom s osobitom pažnjom, te uporabe istog na javnom mjestu, odnosno mjestu gdje se može ugroziti sigurnost građana, protiv 27-godišnjaka su podneseni odgovarajući Optužni prijedlozi Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te zbog niza prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnesen je i protiv 29-godišnjaka, obzirom da je utvrđena osnovana sumnja kako je navedene prigode zajedno s 27-godišnjakom, u alkoholiziranom stanju, vikao i galamio u spomenutom ugostiteljskom objektu, nakon čega je izišao vani, razbio staklenu čašu i pobjegao s mjesta događaja. Jučer, 1. kolovoza, obojica su dovedena na Općinski prekršajni sud u Splitu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime