OČEKUJU SE VELIKE GUŽVE Splitska policija izdala upute građanima zbog nadolazećeg Ultra Europe festivala

Za vrijeme održavanja festivala, svakog dana od 20 sati, pa sve dok za to bude postojala potreba, za sav promet biti zatvorene prometnice oko stadiona, a promet će biti preusmjeren na okolne ceste

Povodom nadolazećeg Ultra Europe festivala u Splitu, priopćenjem se oglasila Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Policija će reugulirati promet oko stadiona, a u nastavku pročitajte cjelovito priopćenje:


Tijekom petka, subote i nedjelje ( 14./15, 15./16 i 16./17.srpnja)  u Splitu na gradskom stadionu Poljud održat će se javno okupljanje pod nazivom Ultra Europe 2017.godine.

Tijekom održavanja javnog okupljanja na području oko stadiona biti će uspostavljena posebna regulacija prometa, te će biti ograničeno prometovanje osobnih vozila (osim vozila hitnih službi, stanara, te taxi vozila i vozila sa službenom akreditacijom)   i to na raskrižjima ulicama:

  • VII Kaštela-Matoševa,
  • VII Kaštela-Jobova,
  • Zrinsko-Frankopanska-Karamanova,
  • Hrvatske mornarice-Put Glavičina,
  • Put Supavla-Mile Tripala.

Na naprijed navedenim raskrižjima biti će raspoređeni policijski službenici radi regulacije i blokade prometa u vremenu od 15:00 do 07:00 sati.

Obavještavamo građane će svakog dana  za vrijeme održavanja javnog okupljanja od 20 sati, pa sve dok za to bude postojala potreba, za sav promet biti zatvorene prometnice oko stadiona,  a promet će biti preusmjeren na okolne ceste. Ukoliko zbog povećanog broja pješaka, a posebno u vrijeme najintenzivnijeg dolaska posjetitelja javnog okupljanja ili drugih razloga bude potrebno ranije zatvaranje prometnica oko stadiona o tome će javnost biti pravovremeno obavještena.

Također, na izlazima iz marjanskog tunela biti će raspoređeni policijski službenici koji će radi osiguranja protočnosti prometa posebno kroz tunel po potrebi zatvarati prometovanje prilaznim pravcima i u samom tunelu.


S obzirom na mogućnost stvaranja većih prometnih gužvi i zastoja posebno na prometnicama na području Poljuda i Spinuta, savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa ( u vremenu od 17 do 20 sat) izbjegavaju prometovanje navedenim područjem, posebno ulicama u široj zoni stadiona, te da prometuju kroz tunel samo ukoliko je to nužno. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz pravce kretanja i trenutno zatvaranje ulica.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, posebno na čitavom predjelu Poljuda i Spinuta, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj osoba, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

 Obavještavamo građane kako će   policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0