Vjerovali ili ne, na širem splitskom području postoji osoba koja je – usprkos činjenici da se cijepila protiv influence – pozitivna na gripu, dakle ima gripu, ali je pozitivna i na koronavirus. A ta osoba je, ni više ni manje, dr. Jasna Ninčević, bivša dugogodišnja ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (Higijenski) Splitsko-dalmatinske županije.

Dr. Ninčević je čitav prošli tjedan, zajedno sa svojim kolegama i kolegicama epidemiolozima, radila u call centru “Higijenskog zavoda”, u kojemu se primaju pozivi onih koji su zaraženi koronavirusom ili onih koji na to sumnjaju, piše Slobodna Dalmacija.

– Je, istina je da sam pozitivna na koronavirus. Smatram da građani moraju znati istinu i moraju biti obaviješteni kada virus napadne neku od medicinskih ustanova. Eto, na moju žalost, pozitivna sam i na gripu i na koronavirus. Uopće ne znam gdje sam se mogla zaraziti tim koronavirusom. Ne izlazim vani, osim na posao, samo se družim sa svojom užom obitelji i nemam apsolutno nikakve “sumnjive” kontakte i nisam bila u doticaju ni sa jednim pacijentom koji mi je mogao “prenijeti” virus.

Začuđujuće mi je da sam istovremeno pozitivna na gripu i na koronavirus, jer za takav slučaj nikada do sada nisam ni čula, a ni pročitala, da je uopće moguće biti pozitivan na dva virusa istovremeno, naglašava dr. Ninčević koja je u utorak testirana na koronavirus.

– O tome da sam pozitivna obaviješteni su odmah svi moji kontakti (posao), tako da ljudi znaju što im je činiti – kazala je.

Više pročitajte OVDJE.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime