Splitom kruži informacija da se prevaranti predstavljaju da su iz Gline i prose. Pitali smo policiju je li to istina

"U ovoj godini na području grada Splita zabilježena su dva slučaja dojave o tome da žena s djetetom prosi, od čega se u jednom slučaju odnosi na predstavljanje s potresom pogođenog područja" - kazali su nam u splitskoj policiji


Društvenim mrežama kola informacija da su u Splitu počeli djelovati prevaranti koji idu od vrata do vrata i traže pomoć pod obrazloženjem da su iz Gline.


“Obično su mlađe žene i vode sa sobom dijete” – širi se danas društvenim mrežama.

Upitali smo PU splitsko-dalmatinsku ima li spoznaja o ovim ili sličnih zbivanjima u gradu ili županiji.

“U ovoj godini na području grada Splita zabilježena su dva slučaja dojave o tome da žena s djetetom prosi, od čega se u jednom slučaju odnosi na predstavljanje s potresom pogođenog područja.

U obje dojave radilo se o prošnji na ulazu u dva različita trgovačka centra. Policijski službenici su odmah po dojavi izišli, međutim nisu zatekli osobe u prošnji, te su obavljene provjere i sa zaštitarom koji je kazao kako nije zamijetio osobe u prošnji.

Nadalje, možemo izvijestiti kako u slučajevima zatjecanja osoba u prošnji slijedi privođenje u policijsku postaju radi poduzimanja istraživanja sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ako se utvrde elementi prekršaja podnosi se Optužni prijedlog sukladno čl.11. spomenutog Zakona. Također, ako se utvrdi da je osoba s potresom pogođenog područja, poduzeti će se sukladno važećim mjerama adekvatno zbrinjavanje u suradnji s nadležnim službama” – odgovorili su nam u splitskoj policiji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
12
Grrr
5
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime