Hrvatski Autoklub Zagreb i Auto klub “Split” tradicionalno organiziraju županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2019”, u suradnji sa Županijom splitsko-dalmatinskom i MUP-om PU splitsko-dalmatinskom.

Natjecanje, koje je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti prometa, sastoji se od rješavanja testova iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te praktičnog polaganja ispita iz vožnje bicikla uz poštivanje pravila prednosti prolaska. Vožnja bicikla izvodi se na obnovljenom školskom prometnom poligonu AK “Split” koji je u potpunosti opremljen horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, te pruža simulaciju vožnje bicikla u realnim prometnim uvjetima.

Na natjecanju će sudjelovati 72. učenika iz 18 osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, te će učenici sa najboljim rezultatima u Županiji sudjelovati na Državnom natjecanju u Zadru od 21.05. do 24.05. 2019. godine. Pobjednici Državnog natjecanja sudjelovati će na europskom natjecanju.

Natjecanje se organizira u petak, 03. svibnja 2019. g. u vremenu od 0800 do 1200 sati, i to na adresi Park mladeži b.b.- Školski prometni poligon AK “Split” (Turska kula).Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime