Tijekom ponedjeljka je kiša uzrokovala velike probleme u gradovima diljem obale. Najgora situacija je bila u Zadru, gdje je tijekom dana održan sastanak stožera Civilne zaštite, a župan je najavio proglašenje elementarne nepogode. Ništa bolje nije bilo ni u Ninu, koji je ostao u potpunosti odsječen od kopna kad je bujica odnijela pješački most.

U Splitu je kiša naglo zapljusnula i trajala oko 10 – 15 minuta tijekom kojih je palo 28 litara po metru kvadratnom. No i tako mala količina je stvorila probleme u prometu, pogotovo na uvijek problematičnom dijelu Hercegovačke ulice, pored Hrvatske pošte.

Naš fotoreporter je uhvatio trenutke u kojima se vozači svim silama trude ne izgubiti kontrolu nad vozilom, prolazeći spomenutim dijelom ulice.

– Pred poštom se stvorio veliki bazen vode. Moglo se prići jedino brodom ili amfibijskim vozilom – komentirao je.

Hercegovačka, iako jedna od problematičnijih, nije jedina cesta u Splitu u kojoj se ovakvi problemi ponavljaju kod svakog malo jačeg pljuska. Odvodni kanali pored cesta se često napune lišćem i otpadom, pa vozači moraju “skijati” po vodi da bi došli do svog odredišta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0