Split: Vijećnicima se predstavlja Masterplan s tunelom kroz Kozjak i mostom do Stinica

"Riječ je o amalgomaciji cijelog ovog područja, koje uključuje novi ulaz u Split s autoceste preko Vučevice. Strateški projekt je koji se raspetljava u Kopilici"


Danas je krenula 39. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita, tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Splita. No, kako je najavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, na ovoj sjednici se zapravo neće ništa formalno odlučivati, riječ je “tek” o prezentaciji, odnosno viziji razvoja Splita, dok će se ruke gradskih vijećnika o ovoj studiji prebrojavati kasnije.


– Na idućoj sjednici odlučujemo o konkretnim izmjenama, od garaža, tržnica, do cijelog masterplana. Ostali gradovi su donijeli slične Masterplanove, ne budimo uvik kontra, nego kako projekt kaže, Split United – poentirao je gradonačelnik.

Zatim je opširno govorio Vlaho Kojaković o benefitima projekta, dok je Emil Zelić, direktor Split Uniteda, predstavio dio okvirnog obuhvata studije Masterplan.

– Riječ je o amalgomaciji cijelog ovog područja, koje uključuje novi ulaz u Split s autoceste preko Vučevice. Strateški projekt je koji se raspetljava u Kopilici – naglasio je Zelić, dok je ilustracija bila budućeg prilaza Splitu kroz tunel Kozjak pa preko mosta između Kaštela i Stinica do trajektne luke!

BURNA RASPRAVA U KAŠTELIMA “Izgradnja tunela Kozjak je genocid i bacanje novca”Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
12
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
12
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime