Danas smo na zgradi splitske Gradske uprave primjetili da je hrvatska zastava na pola koplja. Upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Juru Šundova o čemu se radi.

– Tu odluku nije donijelo Gradsko vijeće, jer se nije ni sastalo. Ja kao predsjednik predstavničkog tijela to ne mogu komentirati, to pitanje bi trebalo postaviti gradonačelniku, koji je izvršna vlast. Ja pretpostavljam da je to povodom smrti generala Praljka i ja osobno, ne govoreći kao predsjednik Gradskog vijeća, već građanin, suosjećam s tom tragedijom koja se zbila u Haagu i s obitelji generala Praljka. Osobno sam ga poznavao i mislim da je častan čovjek bez obzira na to što su mu stavljali na teret i nemam ništa protiv da je zastava tamo. – rekao je Šundov.

Gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, je potvrdio da je to njegova odluka. Kazao je kako se radi o gesti povodom smrti Slobodana Praljka.

– U svojoj kampanji sam govorio da splitsko područje ne smije biti samo usko područje Splita, već ima dvoja vrata – Kupreška i Splitska. Cijelo to područje gravitira Splitu. General Praljak je u sklopu akcije Cincar oslobodio Kupres, čime su se stekle pretpostavke za oslobađanje hrvatskog juga. – rekao je Krstulović Opara i dodao kako je predsjednik Hrvatskog sabora istim povodom održao minutu šutnje u saboru u četvrtak.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0