SPLIT SE PRISJEĆA TRAGEDIJA U VUKOVARU I ŠKABRNJI Usprkos kiši, stotine svijeća zapaljeno ispred spomenika “I u mom gradu Vukovar svijetli”

"Mi danas molimo i zahvaljujemo za duše naših heroja koji su stali na branik svoje Domovine da bismo mi danas imali slobodnu Domovinu"


Vukovarska ulica u nedjelju navečer ponovno je zasvijetlila luminima, u spomen na sve stradale civile i branitelje hrvatskog grada heroja – Vukovara. U organizaciji Grada Splita i Koordinacije braniteljskih udruga Grada Splita, točno u 18 sati upaljene su svijeće na početku Vukovarske ulice, ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“, kojeg predstavlja skulptura Dječaka s luminom.


VEZANI SADRŽAJ:

Splitski dogradonačelnik Nino Vela rekao je da se paljenjem svijeća u Splitu i u Vukovarskim ulicama u gradovima diljem Hrvatske izražava zahvalnost za žrtvu koju je Vukovar podnio u Domovinskom ratu.

– Mi danas molimo i zahvaljujemo za duše naših heroja koji su stali na branik svoje Domovine da bismo mi danas imali slobodnu Domovinu – kazao je Vela.

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, naglasio je da su Vukovar i Škabrnja simboli žrtve koju je Hrvatska dala za svoju samostalnost i neovisnost i da je upravo zbog toga predloženo da se donese Zakon o sjećanju na žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na paljenju svijeća bili su i predstavnici splitskog SDP-a. Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a rekao je:

– S ponosom i bolom u srcu sjećamo se žrtve Vukovara. Žrtve Vukovara nećemo nikad zaboraviti” – kazao je.

U čast žrtvi Vukovara i Škabrnje – diljem Hrvatske pale se svijeće na ulicama koje nose ime Grada heroja te na glavnim trgovima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime