Slaven Damjanović, student sa Sveučilišta u Splitu i student FESB-a uspješno je napravio nekoliko primjeraka, a Hrvatski studentski zbor je preuzeo ulogu koordinatora ove hvalevrijedne studentske inicijative. Viziri su već u upotrebi u KBC Split.

Akciji se priključila i splitska gradska komunalna tvrtka Split Parking.

“Čim smo čuli za ovu hvalevrijednu akciju splitskih studenata s FESB-a, stavili smo naš 3D printer u pogon i priključili se izradi vizira koji će pomoći u zaštiti hrabrih zaposlenika bolnice u borbi protiv koronavirusa. Smatramo da trenutno nema važnije stvari od ove i uopće nismo trebali razmišljati već smo odmah krenuli na posao. Pozivamo i sve ostale koji su u mogućnosti da se priključe i pomognu osigurati zaštitu onih koji riskiraju svoje zdravlje zbog našeg.

Možete ih kontaktirati na Facebooku Hrvatski studentski zbor, Instagramu ili na mail hsz@hsz.hr” – poručili su iz Split Parkinga.

Slaven Damjanović još je jučer otkrio kako se možete uključiti u ovu akciju.

“Trenutno je u tijeku potraga za ljudima dobre volje koji bi, neovisno o svojoj lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Potrebni su 3D printeri koji bi izrađivali
okvire, na koje se postavlja PVC folija, (debljine 0.5 mm, savitljiva) koja štiti samo lice. Za sada ima više od 90 jedinica printera na području Splita, Dubrovnika, Zadra i Osijeka, a započinje i intenziviranje akcije na području Zagreba.

To je dovoljno za proizvodnju nešto manje od 1.000 vizira dnevno, a potrebe su znatno veće. Ako poznajete pojedince ili tvrtke koje bi pomogle u inicijativi, podijelite informaciju kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg. Možete ih kontaktirati na Facebooku, Instagramu (@hsz_hr) ili na mail – hsz@hsz.hrporučio je Damjanović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime