Split: Ovog vikenda održava se 18. regata “Labud Classic”

Regata "Labud Classic" će se održati ovog vikenda (9.- 10. rujna 2017.) na relaciji Split - Bobovišća na moru - Split

Regata “Labud Classic” će se održati ovog vikenda (9.- 10. rujna 2017.) na relaciji Split – Bobovišća na moru – Split.


Prvo navigacijsko jedrenje Split – Bobovišća, duljine 9,5 nautičkih milja, starta u subotu 9. rujna s početkom u 12 sati u gradskoj luci.
Drugo navigacijsko jedrenje jednake duljine, Bobovišća – Split, starta u nedjelju 10. rujna u 11 sati.

Regata “Labud Classic” jedri se od 1999. godine. U početku se jedrilo na ruti u dvije etape Split – Milna – Split. Zadnjih godina ruta u dvije etape je Split – Bobovišća – Split. U samim počecima regate, sudjelovali su samo drveni brodovi, a danas mogu sudjelovati brodovi stariji od 30 godina. Broj brodova koji sudjeluju u regati se kreće od 15-30 s okvirnim brojem ljudi od 100 sudionika. Regata se uvijek održava drugog vikenda u rujna, a ove godine regata Labud Classic će se održati 9. i 10. rujna.

“Regatu su 1999. utemeljili labudaši u najboljim godinama, kad su kolektivno zaključili da regate više definitivno nisu što su nekad bile, da je surova kompeticija potpuno zasjenila dobri duh utrkivanja, druženja i podbadanja uz gradele i pjesmu.. Jer svaki njihov drveni brod i svaki detalj na njemu ima svoju priču, nerijetko fascinantnu do nevjerice i stariju od većine novopečenih kapitalista u golemim, bliještećim plastičnjačama. Oni svoje brodove ne gledaju i ne pokazuju kao novi Rolex, nego kao stari vjenčani prsten”, zapisao je novinar Renato Baretić prije par godina o ovoj regati.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0