Krajem 2017. godine potpisan je Ugovor o nabavci i isporuci vozila ukupne vrijednosti 1.350.000,00 kuna između Vatrogasne zajednice Grada Splita i tvrtke Vatropromet d.o.o. iz Zagreba kao dobavljača.

Sredstva za nabavku vozila osigurana su u Financijskom planu Vatrogasne zajednice Grada Splita u 2017. godini, a izdvojena su iz Proračuna Grada Splita sukladno Zakonu o vatrogastvu.

Nakon isporuke koja će se provesti u ugovorenom roku, vozilo će biti predano Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Žrnovnica. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom DVD-a Žrnovnica, Milanom Barbarićem.

– Radi se o vatrogasnom navalnom vozilu čija je izrada dogovorena još lani. Isporučeno će biti bez kašnjenja. Vozilo je ukupne vrijednosti 1.350.000 kuna, financirano je iz proračuna Grada Splita prema Zakonu o vatrogastvu. Vatrogasna zajednica je napravila javnu nabavu i ugovorila sve potrebno.

Vozila stara preko 30 godina

Vozilo će bitno obnoviti vozni park jer su nam vozila, osobito interventna, stara preko 30 godina.

Barbarić je komentirao sezonu za nama.

– DVD je ove godine zadržao postojeći broj članova, konstantno se radi na osposobljavanju. Što se tiče sezone, ona je bila lakša nego prethodna, ali statistički se uklapa u granice prosjeka.

S obzirom na požarnu katastrofu koja je lani pogodila Žrnovnicu i silna obećanja koja su uslijedila, upitali smo predsjednika društva je li se išta promijenilo na bolje.

San Žrnovčana: Novi vatrogasni dom u Pricviću

– Stvari se kreću na bolje, i našim radom i pomoći “sa strane”. Zajedničkim snagama rade se konkretne stvari vezano uz vozila i opremu.

Na kraju smo upitali što je s idejom izmještanja, odnosno izgradnje novog vatrogasnog doma u Pricviću, kod osnovne škole.

– Kao društvo i zajednica pokrenuli smo potrebnu proceduru, a cijela stvar je u postupku – kratko je zaključio Barbarić.

Karakteristike vozila

Karakteristike vozila su podvozje IVECO – DAILY snage 132 kW, i HLF1 Magirus vatrogasna nadogradnja. Služit će za prijevoz vatrogasnog odjeljenja od 6 članova, opremljeno je  vatrogasnim armaturama i opremom za gašenje požara, s ugrađenom vatrogasnom pumpom srednjeg tlaka, spremnikom za vodu od 1000 lit, i opremom za tehničke intervencije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime