SPLIT OSVANUO OBLIJEPLJEN PLAKATIMA Kritike vladi i premijeru, podrška učiteljima u štrajku

Plakate smo zamijetili uzduž Poljičke ulice u Splitu, a neki od njih već su oštećeni.


Split je danas osvanuo oblijepljen brojnim jumbo plakatima na kojima su ispisane poruke kritike Vladi i premijeru, a vezano uz aktualni štrajk prosvjetara.


“Roditelji i učitelji me uzdigli, politika i vlast me ubija”,

“Vlada HDZ-a: Imamo ali ne damo”,

“Razvoj učenika ovisi o dostojanstvu nastavnika“,

“Premijeru, ne bojte se svjetla koje nosi učitelj. Vas neće obasjati”,

“Vlada HDZ-a: Samo potplaćeni i poniženi učitelj je dobar učitelj”,… samo su neke od poruka koje su ispisane na jumbo plakatima koji su potpisani sa www.strajk.hr i uz kojih stoji oznaka “obrazovanje i znanost”.

“Pritisak zajedničkog štrajka u obrazovanju i znanosti podižemo na višu razinu i jumbo plakatima postavljenima diljem Hrvatske” – poručio je Nezavisni sindikat znanosti i obrazovanja, otklonivši osumnje tko stoji iza postavljanja plakata.

Plakate smo zamijetili uzduž Poljičke ulice u Splitu, a neki od njih već su oštećeni.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

9 KOMENTARI

 1. Iza ovih poruka stoji rigidni SDP. Tio je onaj isti SDP, koji je prije tri godine i godinama unazad SAMO SMANJIVAO plaće prosvjeti, “kratio” im putne troškove, potpuno uništio božićnicu, smanjio topli obrok… Ne branim HDZ, Plenković mi se gadi, ali ovo licemjerstvo od SDP nikada nisam vidio. Mislim da to nitko od vas nije vidio.Njihovi su potezi pokvarenjački. Još se javlja onaj (pro)četnik i dokazani mrzitelj Hrvata, notorna pijandura Nenad Stazić i kaže da treba ukinuti svaku pomoć crkvi i hrvatskim braniteljima (nije spomenio mirovine četnicima, ni partizanima i njihovim nasljednicima, niti je spomenio pomoć u proslavama četničkih derneka u Srbu, kada se masovno klalo hrvatsko pučanstvo u Boričevcu i cijeloj Lici. Nije pijandura spomenio ni visoke domavcije raznim antihrvatskim udrugama, među ostalim i četniičko Pupovčevu biltenu “Novosti”, itd, itd. Sve ovo ne znači da nisam za pomoć prosvjetnim radnicima, koji su zbilja loši. Ali, mora to biti u realnim mogućnostima. A ne po željama neokomunista i antihrvata iz SDP.

 2. Svi ovi komentari samo daju vjetar u leđa štrajku. Gospodo, obratite se na adresu Vlade Republike Hrvatske. Da žele, odavna bi se štrajk prekinuo na dobrobit svih.

 3. Slažem se da čovjek mora dostojanstveno živit.Slažem se da im treba i plaće dignut,kao i drugima,ali nisam primjetio ,dok je pola Slavonije iselilo u Irsku,Njemačku,Švedsku ,da je ijedan meštar ili meštrovica ućinila to isto.Znači da im je u Hrvatsku ipak zadovoljavajuće stanje.

 4. Krajnje je vrijeme da eksploatirani radnici oba spola, svih seksualnih opredjeljenja, svih političkih orijentacija, svih konfesija, svih profesija, svih obrazovnih stupnjeva i iz svih hrvatskih županija pokažu Vladi kapitalističke države Hrvatske da su se u stanju izboriti za svoja prava.

 5. Sita sam ovog cirkusa. Nisam htjela ovaj rvacki kapitalizam, ali sam šutjela jer su ljudi davali živote da ga ostvare. I dalje ne volim kapitalizam . Ali i dalje ne volim krv, silu, pobune.
  Što ste tražili , gledajte.
  To je nama naša borba dala i sad bi štrajkali nakon 30 godina. Trebali ste naučiti u školi što je kapitalizam .Potpisali ste uguvur o radu na neodređeno, slavili i častili po zbornicama jer ste dobili posao. A sad se bunite.
  Sad na posao ili u se dokažite u privredi. Niste vi stup društva nego radnici koji zarađuju krvavo svoje plaće i pune proračun.Niste ih prije primijetil?
  To su vaši bivši učenici gospodo prosvjetari.
  Dosta više . Ucijenjujete sve
  Kako je zamjenjiva vlada, tako ste zamjenjivi i vi i vaši sindikalisti.
  Bahato, bahato…..

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime