Uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Splita te uz gostoprimstvo Hotela Park danas je održana 18. po redu svečana proslava Međunarodnog dana volontera u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.

Na svečanoj proslavi sudjelovalo je oko 200 predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva “Vinka Luković” – Crkvi sv. Filipa Nerija, Osnovnoj školi “Grohote” i Udruzi leukemije i limfomi – Split.
Nagrada „”inka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.

Dodijeljena su i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2018. godini – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“, Hrvatskom planinarskom društvu Veliko brdo, Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St) i Udruzi „Dobre vile“.

Ove godine smo, iznimno, dodjelili i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar.

Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica, a program su obogatila i četiri glazbena nastupa – udruge Glazbene niti ljubavi, pijanista Tome Kuščevića i Petre Matetić te Domagoja Latinca i Vatrena Maganića na akustičnoj gitari.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime