Splićane je šokirala vijest da je u nedjelju navečer u Šibenskoj ulici planulo dječje igralište, jedno od rijetkih prilagođeno i za djecu s teškoćama u razvoju. Stanovnici okolnih zgrada tvrde da su djeca iz kvarta igralište zapalila petardama.

Povodom najnovijeg vandalizma nad gradskom imovinu reagirao je Grad Split.

S obzirom na to da je izvan funkcije, jutros je ograđeno dječje igralište na Kmanu koje je sinoć zapaljeno, a kojega između ostalih koriste i djeca s posebnim potrebama iz udruge Anđeli.

Izgradnju igrališta financirao je Grad, a ukupni radovi s potrebnim uređenjem okoliša kako bi se isto zaštitilo, koštali su 554.639,46 kuna. Sama uništena sprava za igru i zabavu, tzv. dvorac, koštala je 224.899,90 kuna.
.
Sprava je i prije paljenja mjestimično bila oštećena, jer je stalno na meti vandala – rekao nam je savjetnik splitskog gradonačelnika za komunalu, Ivica Grubišić Gire.

VEZANI SADRŽAJ:

Gire je najavio brzu reakciju Grada.

– Grad će financirati zamjenu uništene sprave novom. Razmišljamo i tome da igralište stavimo pod video nadzor, kako bi i tako isto zaštitili od vandala. Sinoć su odmah na lice mjesta izašli policija i gradsko komunalno redarstvo.

Jutros je Grad policiji uputio prijavu protiv nepoznate osobe za oštećenje tuđe stvari.
Grad će svim zakonski raspoloživim sredstvima štititi svoju imovinu od vandala koji ne prezaju uništavati čak ni sprave koje služe za igru onih najslabijih članova naše zajednice, a to su djeca s posebnim potrebama – kazao nam je gradonačelnikov savjetnik.

Kako igralište izgleda nakon noćašnje plameNe buktinje, pogledajte u fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime