Danas su se u Splitu sastali načelnici stožera civilne zaštite gradova i općina s područja Splitsko-dalmatinske županije i županijski Stožer.

Novinare je zanimalo je li na sastanku bilo riječi o eventualnom uvođenju novih mjera osim onih koji su stupile na snagu u ponoć.

Odgovorio je dožupan Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Luka Brčić

– Neke su jedinice lokalne samouprave spominjale skraćivanje radnog vremena na svom području, primjerice u kafićima. No ostavili smo im još vremena da dobro promisle, da se konzultiraju sa svojim epidemiolozima.

S naše strane je rečeno, a tako smo se i do sada ponašali, da će svaki dobar prijedlog biti prihvaćen i upućen na višu razinu od Splitsko-dalmatinske županije – kazao je Brčić.

Ponovio je da je kazna krajnja mjera.

– Svjesni smo da smo pozvani na odgovornost i to cijelo vrijeme ponavljamo. Znamo da ni županijska ni lokalna razina nemaju mogućnost kažnjavanja, no državni inspektorat je taj koji u iznimnim situacijama kada ustanovi nepravilnosti može kažnjavati. To uvijek držimo za zadnju mjeru. Ljude želimo ostaviti u dobrom duhu i dobrim namjerama s naše strane. Uskoro počinje školska godina i vjerujem da je sve na odgovornosti – rekao je dožupan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime