Rekonstrukcijom objekta nekadašnje „trafostanice“ Park-šuma Marjan dobiti će centar za posjetitelje. Površina objekta je 21,10m2. Objekt je lako dostupno mjesto gdje će se odvijati neposredna komunikacija  osoblja s posjetiteljima u vidu informiranja, izlaganja i tumačenja.

Upravo je danas Ministarstvo turizma objavilo da će ovom projektu dodijeliti  137 tisuća kuna!

Mjesto na kojem se nalazi objekt smješten je na samom ulazu u Park-šumu Marjan, te je jedno od najprometnijih zona u centru Splita. Objekt se nalazi na Trumbičevoj obali ( preko puta bivšeg hotela Ambasador ) uz cestu koja vodi do rive i užeg centra grada, odnosno s drugu stranu prema Zapadnoj obali – pješačka zona.

Cilj centara za posjetitelje je da bude centralna točka i ishodište turističkih i informacijskih aktivnosti sa svrhom širenja područnog značaja. Navedeni centar biti će koncipiran na način da se preko njegovog rada educira posjetitelje, potiče promocija ključnih atrakcija Park-šume Marjan, potiče promocija prirodne i kulturne baštine te potiče djelovanje turističkih i gospodarskih kapaciteta.

Rekonstrukcija objekta se izvodi unutar objekta. Prenamijeniti će se prostorije kako bi se dobila adekvatna površina prilagođena inovativnosti u interpretaciji te prilagodba osobama s invaliditetom.

U pogledu multimedijskih tehnologija, projekt „Centar za posjetitelje Park-šume Marjan“ koristit će slijedeće multimedijalne sadržaje:

  1. Interaktivni „Touchscreen“
  2. Projekcija Marjana u podu prekrivenom staklom
  3. LED TV

Ideja je da se preko navedenih tehnologija povežu kulturna, prirodna, ekonomska, društvena i turistička domena na jednom mjestu.

Otvaranje posjetiteljskog centra planira se na Dan Marjana u svibnju 2018.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0