SPLIT NA NOGAMA “Nema veće ljubavi od one majke prema djetetu. Cesareu je mjestu u Splitu i Hrvatskoj!”

Svakim satom na Pujankama je sve više građana koji daju podršci majci Nini

Priča Nine Kuluz i ovrhe nad njenim djetetom uzburkala je javnost proteklih tjedana i uznemirila roditelje diljem Hrvatske.  Da predmet ovrhe može biti ljudsko biće, nikome vjerojatno nije ni padalo na pamet, no u praski to je, nažalost, moguće.


Nije dugo trebalo da mnogi prepoznaju bitku majke za svoje dijete i da u tome na bilo kakav način pokušaju pomoći. Noćnim okupljanjem na adresi Pujanke 71 počeo je najavljivani mirni prosvjed kojim građani pokušavau ukazati, kako kažu, na pogrešno postupanje nadležnih institucija. Ovrha zakazana za utorak u 11 sati i upravo se tada očekuje najviše mirnih prosvjednika, no broj okupljenih u noćnim satima rastao je cijelo vrijeme.

Spontano okupljanje počeo je već u utorak navečer. Preg zgradom se do 2 sata već skupilo stotinjak građana. Sureli smo tu sustanare s Pujanki, iz drugih kvartova Splita, ali i ljude iz Solina, Kaštela, čak iz Zagreba. Iz glavnog grada u ponoć su prema Splitu krenula dva autobusa.

– Spontano smo se okupili dati podršku mami Nini. Ne slažemo se ovrhom bilo kojeg djeteta, pa tako ni nad malim Cesarom. Građani pristižu iz svih krajeva Hrvatske jer znamo da podržavamo pravu stvar. Ovdje su i majke i žene, ali velik broj muškaraca. Svim srcem se nadam da do ovrhe nad djetetom neće doći – kazala nam je jedna od mirnih prosvjednica.

Naš noćni razgovor s građanima možete pogledati ovdje:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/324984467922829/” bottom=”30″]

 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0