Kao i svake godine i ovu subotu se obilježava obljetnica pada Vukovara u Splitu. Torcida organizira mimohod koji u 18:11 sati polazi s dna Vukovarske ulice do murala na Sućidru. Tom prilikom je predsjednik Gradskog kotara Sućidar Damir Ćosić  pozvao sve građane da sudjeluju na obilježavanju ovog tragičnog događaja.

– Kao i svake godine, praktički već tradicionalno događalo se spontano nenajavljeno okupljanje naroda. Nakon svete mise na Sućidru vjernici dolaze na mural, djeca iz škole s druge strane, narod sa svih strana i Torcida iz pravca zapada dolazi Vukovarskom ulicom na mjesto okupljanja i molitve. Tako će bti ove godine! Jednom riječju veličanstveno, dostojanstveno i ponosno.

Vijeće GK Sućidra je osiguralo razglas. Uz domoljubne pijesme, ratne zastave braniteljskih postrojbi te pozivom na minut šutnje za žrtve Vukovara i Škabrnje, naš župnik don. Ivan Čotić predvodit će molitvu za sve žrtve domovinskog rata poginule i umrle hrvatske branitelje. – poručio je Ćosić. Dodao je kako branitelje veseli vidjeti da današnji mladi odaju počast žrtvama rata te iskazuju interes za hrvatsku povijest.

– Biti će veličanstveno, dostojanstveno i u ovom trenutku potrebno. Hrvatska se nalazi u možda najnestabilnijem razdoblju od Domovinskog rata i više nego ikad potrebno nam je zajedništvo i solidarnost kako bi obranili i sačuvali naše nacionalne interese. Neka nas Vukovar i Škabrnja podsjete na to, kako nam je bilo, jer onaj tko ne nauči iz prošlosti, ponavljat će to u budućnosti. – poručio je predsjednik GK Sućidar.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0