Split: DORH podigao optužnicu protiv muškarca zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti

Sumnja se da je počinio kazneno djelo od početka 2017. do srpnja 2019. godine


Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih izvida, podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona.


Kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od početka 2017. do srpnja 2019. godine, u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske postupao suprotno odredbi članka 9. stavak 1. točka 1. i 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Okrivljenik je, osnovano se sumnja, uglavnom tijekom noći skupljao veće količine raznog otpada po obližnjim kontejnerima i unosio ga u stan u kojem živi, a od otpada se svakodnevno širio nesnosan smrad u stanu i u zgradi te na okolne stambene objekte te je kod stanara zgrade izazvao mučnine, a u zgradi su se pojavili razni insekti i štakori.

Postupajući na opisani način okrivljenik je, osnovano se sumnja, u duljem vremenskom trajanju onemogućavao normalan život stanarima zgrade u kojoj stanuje i stanarima okolnih zgrada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime