Split će nakon odluka Gradskog vijeća u protekle dvije sjednice dobiti javne garaže i parkirališta na sedam lokacija. Radi se o lokacijama Gripe, Ex. Ravel, Mertojak G., Mertojak Jug, Trstenik Istok, Trstenik Zapad i Dobrilina.

Trenutno su u izgradnji gartaže na Visokoj, Sućidru i Mertojaku, a ovim zahvatima dobit će se 600 novih parking mjesta, dok će nakon izgradnje na preostalim lokacijam broj parking mjesta povećati se za 1200. Ovu informaciju na svom Facebook-u objavio je čelnik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Petar Škorić, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Grad Split je promijenio način financiranja gradskih projekata koji će omogućiti rješavanje izgradnje nedostajućih garažnih i parkirališnih mjesta, koja se više neće financirati iz gradskog proračuna pa će više novca ostati za ostale potrebe građana.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka kojom se dopušta gradskoj tvrtci “Split parking” pokretanje aktivnosti planiranja izgradnje javnih garaža i javnih parkirališta na sedam lokacija na području Grada Splita: Gripe, Ex. Ravel, Mertojak G., Mertojak Jug, Trstenik Istok, Trstenik Zapad i Dobrilina.

Uz trenutnu izgradnju garaže u Vrazovoj ulici te izgradnje garaža na Mertojaku i Sućidru koje će se također realizirati preko gradske tvrtke “Split parking” stvorit će se 600 novih parkirnih mjesta. Završetkom izgradnje preostalih sedam novih garaža i parkirališta mjesta stvorit će se još 1200 novih parkirnih mjesta, a vrijednost te investicije premašuje iznos od 40 milijuna kuna.

Sve navedeno je na tragu naših predizbornih obećanja iz programa ‘Split za sve’ u kojem smo kao jedan od priorioteta HDZ-ove vlasti istaknuli rješavanje prometne zagušenosti pri čemu će izgradnja novih parkirnih mjesta značajno poboljšati kvalitetu života naših građana.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0