Split 3: Zahvat na nekadašnjoj fontani privodi se kraju, pogledajte kako sada izgleda “zelena oaza”

Radovi se postupno privode kraju i nekadašnja fontana postupno poprima oblik predviđen rješenjem

Splitska komunalna tvrtka Parkovi i nasadi prije dva tjedna započela radove na nekadašnjoj fontani u Splitu 3 koja se nalazi na trgu u Ulici Ruđera Boškovića. Tako će fontana postati – “zelena oaza”. O kakvom zahvatu je riječ pojasnila nam je krajobrazna arhitektica Parkova i nasada, Anonija Miletić.


– Planiramo napraviti boravišnu oazu za sve; od djece do umirovljenika. Želimo da ovaj dio grada dobije novo mjesto okupljanja estetske i boravišne kvalitete. Postojeća nefunkcionalna fontana pretvorit će se u malu zelenu oazu. Prema idejnom projektu, ona će biti podijeljena na osam dijelova. Unutra će biti kombinacija šljunka i ukrasnog bilja, a s vanjske strane bit će postavljene četiri drvene klupe. Dakle, cijela fontana izgubit će prvotnu ulogu i postat će zeleni otok ili oaza – otkriva nam Miletić.

Radovi se postupno privode kraju i nekadašnja fontana postupno poprima oblik predviđen rješenjem. Nakon sadnje cvijeća uslijedit će instalacije četiri klupe. Dio građana je negodovao da se nije osposobila nekadašnja fontana, no neslužbeno doznajemo da za takav zahvat u Gradu nemaju predviđenih sredstava.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime