SPLIT 3 Na mjestu predviđenom za trg niče crkva? Arhitekti pozvali Splićane na otpor

"Grad ima šansu na ovoj lokaciji osigurati građanima i stanarima parkiralište, tržnicu, dječje igralište, zelenu površinu ili bilo koju drugu javnu funkciju"

Društvo arhitekata Splita pozvalo je tijekom četvrtka putem priopćenja sve zainteresirane građane i građanke na javnu raspravu o planiranoj gradnji crkve i pastoralnog centra u gradskoj četvrti Split 3, na mjestu gdje je bilo predviđeno parkiralište i trg.


– Od donošenja Detaljnog plana uređenja, na samo 400 metara pješačke udaljenosti od predmetne lokacije izgrađen je Franjevački klerikat fra Ante Antića. Istodobno, u radijusu od jednog kilometra nema niti jedne tržnice, niti je planirana. Nije realizirana niti jedna garaža ili parkiralište. Također, broj stambenih jedinica u neposrednoj blizini povećan je realizacijom višestambenih zgrada jugozapadno od predmetne lokacije, ističu u Društvu arhitekata Splita.

– Budući da je čestica u vlasništvu Grada, Grad ima šansu na ovoj lokaciji osigurati građanima / stanarima parkiralište, tržnicu, dječje igralište, zelenu površinu ili bilo koju drugu javnu funkciju sa sretnom okolnošću da NE POSTOJE neuređeni imovinsko – pravni odnosi, a postoji projektna dokumentacija koja se tek treba prilagoditi današnjim standardima. Može se reći kako bi ova realizacija, za naše prilike, mogla biti nevjerojatno brza – zaključuju u Društvu arhitekata Splita.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0