Spli’ski Krnjeval 2019 započinje 23. veljače krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para – meštara ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala koje ćemo tek otkriti. Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu.

– Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, te Ante Cash i Missice Martine Mitar, u subotu ćemo otkriti ovogodišnji par te ih vjenčati na Pjaci
Kao svadbeni dar dobivaju ključ Grada Splita te zadatak da u slijedećih deset dana očiste Split od svih problema.

Ako vam se ne da maškarati, možete doći i u šarenom, samo nek je veselo, jer ovo je jedan rasplesani zaljubljeni krnjeval! -poručuju organizatoru.

Prije vjenčanja, u 12h kreće veliki Zumba fitness party na Pjaci u kojem mogu sudjelovati baš svi, jer Zumba je ples i vježba za sve generacije u kojoj se na licu mjesta uče koraci bez potrebnog predznanja.

Sudjeluju instruktori i plesači Centra plesa i svih udruga i plesnih klubova koji surađuju u Spli’skom krnjevalu te gostujući i domaći Zumba fitness instruktori:
Enmanuel Felix De Los Santos Bello
Meri Tičić Santos
Polina Mytko
Alma Mimica
Jasna Vidović
Ivana Ramadža
Stella Zaboš

Poslije krnjevalskog vjenčanja, nova maškarana gradska uprava podiže zastavu na Pjaci te kreće u obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju.

Otvorenje Spli’skog krnjevala 2019
GDJE: Pjaca
KADA: *23.2.2019 subota 12h
(*u slučaju lošeg vremena prebacujemo na nedjelju)

PROGRAM OTVORENJA
12h Zumba Love Carnival na Pjaci

13h Krnjevalsko vjenčanje i Predaja ključa grada

13.30h Podizanje zastave na Pjaci
Proglas
Obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju

Ove godine predviđeno je čak 15 Krnjevalskih događanja, a samo neka od njih su: plesne radionice za djecu i humanitarne radionice u ustanovama, Dičji krnjeval u Đardinu, krnjevalska modna revija za velike i male, 5. Love carnival rave, koncerti Adastre, Cubisma, TBF-a…

Tango pod Maskama 2019
TEATAR BAR SPLIT 3, Ruđera Boškovića 20

24.2.2019g. nedjelja
20-24h Tango pod maskama

UPAD: 10kn, ali GRATIS ZA MASKIRANE!

Tradicionalni Tango pod Maskama 2019 održati će se ove godine u Teatar Baru na Split 3 lokaciji.
U tradiciji Splitskog krnjevala upravo i jesu ovakvi krabuljni plesovi kakvi su se u raznim plesnim stilovima održavali po dvoranama i palačama u gradu.
Kako je bilo nekad, najbolje je da zavirite u nedjelju 24.2.2019.

Povijest Splitskog Krnjevala: Izložba, Projekcija, Knjiga

21.2.2019. četvrtak u 11h: Otvorenje izložbe Splitski krnjevali, predstavljanje knjige i kataloga Splitski krnjevali prof. Goran Borčić
Lokacija: Etnografski muzej Split

25.2.2019. ponedjeljak u 12h: Projekcija povijesti Splitskih krnjevala prof Goran Borčić
Lokacija: Etnografski muzej Split

Ulaz slobodan

Svi ste dobrodošli otkriti neke zaboravljene stvari o Splitskom karnevalu koji ima povijest staru točno toliko koliko je i sam Split star.

Prof. Borčić je bivši ravnatelj Muzeja Grada Splita, a inače i autor knjige “Splitski karnevali” koju će se 21.2. i predstaviti.

Projekcija obiluje šarolikim fotografijama ali i zanimljivim anegdotama koje pokazuju da je u Splitu uvijek bio “krnjeval veći od krnjevala”.

Projekciju će moderirati i jedan od voditelja današnjeg Krnjevala te novinar Slobodne Dalmacije g. Damir Šarac.

Zanimljivosti ne nedostaje, jedino vas sve molimo da dođete na vrijeme na oba događaja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime