Prometna nekultura u Splitu može se vidjeti često i to svaki dan. Na stranu da postoje neodgovorni pješaci koji prelaze preko ceste izvan za to označenog područja, a novi je “hit” staviti slušalice na uši i uopće na čuti što se događa dok sudjeluješ u prometu kao pješak, ipak u opasnom ponašanju prednjače vozači.

Puno toga na dnevnoj bazi objavi Facebook stranica “Prometne zgode i nezgode”, uključujući primjere gdje se može vidjeti kako automobili bez stajanja i brzinom znatno većom od optimalne, jure preko pješačkih prijelaza.

Jedna je Splićanka opisala svoje vrlo neugodno iskustvo od prije nekoliko dana, a kaže da je mogla stradati u prometu.

“Prije samo par dana na zebri kod hotela Atrium je još većom brzinom proletjela vozačica Golfa splitskih tablica. Ja sam od šoka stala nasred ceste i jedva zapamtila tablice kako bi mogla obavijestiti policiju. Nakon što sam ih nazvala, uslijedio je još veći šok jer su mi fino objasnili da oni tu ne mogu napraviti ništa jer me nije ozlijedila. Isto tako, tu nije bio prometni policajac koji može utvrditi što se stvarno dogodilo.

Iako nije presudno, moram napomenuti da sam u 7. mjesecu trudnoće, tako da me je bilo teško ne primijetiti nasred zebre u sred bijelog dana. Da me ubila, pisalo bi se o tragičnom slučaju, a ovako nikom ništa. Ona i dalje vozi bez ikakve kazne”, piše ogorčena Splićanka koja je javnost sa svojim slučajem upoznala preko grupe Split i oko Splita.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime