Splićaninu 8 godina zatvora zbog talačke krize u uredu javne bilježnice

Talačka situacija dogodila se 11. kolovoza prošle godine u uredu javne bilježnice Mirjane Popovac u Splitu

40-godišnji Dario Š. osuđen je u Splitu nepravomoćno na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog talačke situacije koju je prouzročio 11. kolovoza prošle godine u uredu javne bilježnice Mirjane Popovac na Mažuranićevom šetalištu 13, javlja Index hr.


U ured je banuo oko 13.45 sati. Zatekao je dvije zaposlenice od kojih je zatražio informacije o ovršnom predmetu njegove majke. Službenica mu je rekla da nije stranka u postupku, pokušavala mu je objasniti kako će pravno pomoći majci, no okrivljeni je nezadovoljan odgovorom počeo vikati, psovati i vrijeđati, a zatim i razbijati po uredu.

Uzeo je stolicu i počeo udarati po stolovima i drugom inventaru. Pobacao je mobitele i telefone s radnih stolova, dohvatio je posudu za vijeće i s njom gađao nadzornu kameru u uredu.

Škarama prijetio službenici i tražio 8 tisuća kuna od javne bilježnice

Kada je u ured došla treća zaposlenica, napao ju je govoreći da joj nije palo na pamet da zove policiju i da će im zavrnuti vratom. Službenica se vratila u ured, a on je krenuo za njom te je oštetio inventar i u njenom uredu. Vratio se potom u sobu s dvije službenice. Nije im dopustio da izađu, prisilio ih je da pozovu javnu bilježnicu.

Kada se ona u pratnji policije pojavila u uredu, okrivljeni je uzeo dva para škara, usmjerio ih je prema službenici rekavši da će to danas završiti ovako ili onako. Prijetio je da će škare upotrijebiti ako policija uđe u prostorije ureda. Od javne biježnice je zatražio novac kako bi vratio dug svoje majke, pa je ona u strahu za vlastiti i život svojih djelatnica, skupila 8 tisuća kuna.

Obavezno psihijatrijsko liječenje

Uhvatili su ga policajci kada je izašao s jednom službenicom. I dalje je u rukama držao škare. Iznenadili s  ga, prišli su mu s leđa i svladali ga, piše Index.


Za iznudu javne bilježnice dobio je pet godina zatvora, za protupravno oduzimanje slobode dvije službenice po tri godine zatvora.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Ovo nije prva presuda Dariju Š. Već je osuđivan za prijetnju, obiteljsko nasilje i zapuštanje djeteta.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0