Splićanin s Resnika snimio impresivan video: Pogledajte kako su kanaderi spasili Kaštela i Plano!

Splićanin je iskoristio jučerašnji dan za snimanje prelijepih prizora na splitskom nebu, uključujući i prelijetanje kanadera nad požarištem u Planom

Jučer oko 15 sati je na području Planog kod Trogira izbio veliki požar koji je zahvatio i naseljeno područje. Vatrogasci su se cijeli dan borili s vatrom, ali i jakom burom koja je otežavala gašenje. Napolijetku im je pomogla kiša, te je požar oko 21 sat stavljen pod kontrolu.


U vatrenoj stihiji je stradao jedan pripadnik vatrogasne postrojbe, ali i jedna obiteljska kuća na području prema Kaštel Štafiliću. Izgorjelo je i više od 160 hektara, većinom borove šume i niskog raslinja, kao i nekoliko maslinika i voćnjaka.

Požar je donio probleme i u zračnom prometu. Čim se vatra razbuktala, stvorio se gusti crni dim, zbog kojeg je privremeno obustavljen promet u zračnoj luci Resnik.

Splićanin Eddy Meštrović, koji na Youtube-u, pod imenom Edostuff, redovito objavljuje snimke aviona u splitskoj zračnoj luci, iskoristio je ovaj trenutak za snimanje prelijepih prizora na splitskom nebu, uključujući i prelijetanje kanadera nad požarištem.

Pogedajte kako je to izgledalo iz njegove perspektive.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0