Na gradilištu nove višenamjenske dvorane smještene u zgradi na Trgu Hrvatske bratske zajednice u tijeku je postavljanje gledališta i pozornice. Svi se radovi odvijaju u skladu s planiranom dinamikom pa se završetak očekuje kako je i najavljeno, krajem mjeseca listopada.

Nova dvorana radi se prema projektnom rješenju tvrtke Super ured d.o.o., radove izvodi Tekton gradnja d.o.o., a stručni nadzor obavlja Meritum inženjering d.o.o. Svi oni, zajedno s predstavnicima Grada Splita kao investitora, redovito održavaju tjedne koordinacije i unatoč uvjetima uzrokovanim epidemijom koronavirusa, ovaj projekt započet početkom veljače uspješno privode kraju. Vrijednost je 5,6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture investiciju podupire iznosom od 500 tisuća kuna. Ostala sredstva osigurava Grad Split. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

Nova scena grada Splita moći će ugostiti kino projekcije, kazališne predstave, kulturno – glazbene događaje, konferencije i kongrese, imat će 155 sjedećih mjesta i dva mjesta za osobe s invaliditetom, kojima će biti prilagođen i pristup.

Svim stanarima zgrade na adresi Hrvatske bratske zajednice 2, susjedima ovog gradilišta, zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju za vrijeme izvođenja radova, poručili su iz Grada Splita.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime