Župa Gospe od Zdravlja (Dobri – Split) proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice Gospe od Zdravlja u četvrtak 21. studenoga.

Središnje svečano euharistijsko slavlje, s početkom u 11 sati, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Sveta misa za dobročinitelje je u 19 sati, a predvodi je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše. U 15 sati je misa za bolesnike i starije osobe, predvodi fra Ante Čovo, a u 16 sati je misa s blagoslovom djece koju predvodi fra Ivica Jurić. U 17 sati je misa za obitelj, predvodi fra AntevAkrap, a u 18 sati misu za mlade fra Ante Vučković. U 20.30 sati je misa zahvalnica, predvodi župnik fra Ante Udovičić.

Na dan svetkovine Čudotvorne Gospe od Zdravlja crkva će biti otvorena do 21 sat. 

– Toga dana ne ispovijedamo u crkvi nego u samostanu u prizemlju, cjelodnevno od 5,30 do 21 sat.  
Misne nakane možete predati u samostanskoj kapeli u prizemlju, gdje možete nabaviti molitvenik Gospe od Zdravlja, kalendare, svijeće, krunice, križeve, medaljice, slike i sličice, kao i ostale nabožne predmete. 
Blagoslov nabožnih predmeta obavljamo nakon svake mise u crkvi pred glavnim oltarom ispred slike Čudotvorne Gospe od Zdravlja.  
Na dan svetkovine nije moguće paliti voštane svijeće u crkvi, nego ih predajte u sakristiji ili odložite na Gospin oltar. Ako želite toga dana darovati cvijeće, ostavite ga na oltaru ili predajte u sakristiju, – poručili su iz Gospe od Zdravlja.

Okvir sa slikom Čudotvorne Gospe od Zdravlja danas je postavljen uz glavni oltar. Nakon svake mise možete obaviti hodočasnički ophod i izmoliti osobnu zavjetnu molitvu.  

– Učinimo da naš Sveti Dan, po zagovoru Dobre Majke na Dobromu – Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu prođe u kršćanskom dostojanstvu na osobno i zajedničko duhovno dobro, – poručili su franjevci s Dobroga.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime