Već u ranim jutarnjim satima stvorili su se redovi za testiranja na COVID-19 ispred splitske bolnice na Križinama. Već neko vrijeme, u Splitu se testiranja obavljaju na dvije lokacije – u zgradi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, kao i na Križinama.

Jučer je registriran manji broj nego inače na području SDŽ, a današnji podaci znat će se uskoro.

Jučer značajan pad

Prema jučerašnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 475 obrađenih testova evidentirana je 21 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 8, Dugopolja 2, Kaštela 2, Klisa 1, Runovića 1, Sinja 5, Solina 1 i Trilja 1 osoba.

Od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1187 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 64 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 osobe. Ženska osoba stara 69 godina i muška osoba stara 79 godina. Preminula muška osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije. Uz ostale komorbiditete osobe su bile pozitivne i na COVID infekciju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime