Centar Splita je ovih dana odisao blagdanskim duhom, a najživahnije je bilo na božićnim kućicama na Rivi i ispred Galerije umjetnina. Prošetali smo poznatom splitskom šetnicom i upitali sugrađane što misle o ovogodišnjoj ponudi “Adventa u Splitu”.

Većina Splićana s kojima smo razgovarali nije zadovoljna smanjenjem broja kućica u odnosu na prošlu godinu, pa tako ni naša sugovornica, Jakica.

– Manje je kućica, a i ne sviđa mi se što su ih sad razbacali na više lokacija, pa je manje ljudi na svakom mjestu. Kod Galerije umjetnina je preglasna glazba, ne može se uopće pričati, a ovdje je manje kućica pa tako i ljudi. Prošle godine je bilo puno ljepše. – kaže Jakica. Dodaje kako je jedna novost ipak oduševila, a to je prekrasno uređeni Đardin.

Upitali smo je je li zadovoljna ponudom na kućicama i programom koji se nudi u sklopu Adventa u Splitu.

– Program je ok, a i ponuda nije loša. Kuhano vino na kućicama je jako loše i mislim da ovo uopće nije vino. Ne znam što je, ali vino nije. – kaže Jakica, dodajući da se u to uvjerila na više kućica. Njezin navod je potvrdila i prijateljica Mara koja je dodala kako bi ponuda na kućicama trebala biti raznovrsnija, što bi možda privuklo više građana u centar grada.Njihovo mišljenje ne dijele prijateljice Mirna i Marina, koje smatraju da splitskom božićnom programu ništa ne fali.

– Ima nešto manje kućica, ali dobro je. Ponuda na kućicama je solidna, možda bi trebali dodati veći izbor hrane. U Zagrebu je puno više sadržaja, ali ekipa je ovdje, a to je najbitnije. – kaže Mirna.

Marini ipak malo nedostaju kućice na dnu Marmontove, jer je, kako kaže, baš tamo uvijek bilo središte događanja.

– Te su mi bile najdraže. Puštala se glazba i bilo je puno ljudi, čak se i plesalo. Ovdje svaka kućica pušta svoju glazbu, pa nastaje buka. – kaže Marina.

Naš sljedeći sugovornik, Dino, smatra da Split zaslužuje bolji Advent.

– Split je malen grad i sve je koncentrirano u centru, dok je u Zagrebu to raspršeno i po kvartovima, trebalo bi to tako i u nas. Split ima velike mogućnosti, ali slabo su iskorištene. Eto zato svi idu u Zagreb, a ići ću i ja. – kaže Dino koji je iskoristio ovu priliku za poruku gradskim službama.

– Apel za sljedeću godinu. Lijepe jesu, ali sljedeće godine promijenite ove lampice poviše Rive. Tu su pet godina i stvarno je vrijeme da stavite nešto novo. Ove preusmjerite u neku drugu ulicu. – poručio je Dino.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0