U nedjelju navečer održana je treća i posljednja večer Božićne štorije u Žrnovnici. Prva je to manifestacija ovakve vrste koju je organizirala udruga Žrvanj, a suorganizatori su bili Turistička zajednica Grada Splita, Spalatum DMC i Županija splitsko-dalmatinska.

Treća večer bila je najposjećenija do sada, što ne čudi jer sve počelo dolaskom Djeda i Bake Božićnjak na posebno uređenoj kočiji koju su vukli konji. Kočija puna darova za djecu krenula je od centra Korešnice, a u 18:30 stigla je na svoje odredište – u Baštu u Žrnovnici gdje se skupilo oko 1000 posjetitelja, među kojima su bili župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban sa svojom unukom, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, županijski pročelnik Tomislav Đonlić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica Branko Solje i mnogi drugi.

Oduševljenju nije bilo kraja kada je kočija ušla u baštu, a onda je počela podjela darova djeci koja su jedno po jedno sjela na kočiju uz Djeda i Baku Božićnjak. Cijelu atmosferu dodatno je čarobnom učinilo padanje umjetnog snijega.

Inače, konji i kočije pripadaju poznatom kaštelanskom gospodarstvu OPG Kapov koji su u samo posljednjih mjesec dana osvojili čak nekoliko prestižnih nacionalnih turističkih nagrada. Više o OPG-u Kapov možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

Drugi dio večeri pripao je Festivo Bandu koju su brojnu žrnovačku publiku zabavljali domaćim i stranim hitovima sve do ponoći.

– Božićna štorija u Žrnovnici ispunila je naša očekivanja, a nadam se da isto vrijedi za sve koji su nas posjetili posljednja tri dana. Ovo je prvi put da organiziramo ovakav događaj i ponosni smo da smo svome mjestu uoči Božića mogli pokloniti ovakav događaj. S obzirom na broj volontera koji su mjesecima bili uključeni u organizaciju manifestacije, ne čudi me ovakav uspjeh. Ne bih željela nikoga imenovati jer je toliko ljudi nesebično pomoglo da se ovo realizira, kako prije samog događaja, tako i za vrijeme njegovog održavanja. Nadamo se da će ovo biti putokaz kako neka društvena zbivanja organizirati i ubuduće – kazala je predsjednica udruge Žrvanj, Tajana Štalmajer.

S obzirom na sve što se moglo vidjeti u Žrnovnici posljednja tri dana, nema sumnje da će ovaj događaj označiti početak nove tradicije u ovom podmosorskom mjestu na istoku Splita.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime