Prošli tjedan je u uredu Spalatum DMC-a potpisan ugovor s tvrtkom Akceleracija d.o.o., potvrdio nam je direktor Spalatuma Ante Šunjić.

– Aneksom smo dodatno regulirali  obveze tvrtke Akceleracija kao što je korištenje električne energije za pojedine stupove koju ce tvrtka Akceleracija plaćati prema izrađenom elaboratu ovlaštenog inženjera struke – objašnjava Šunjić, a više informacija o kojim će se iznosima raditi obećava uskoro.

Akceleracija će, kao što smo i objavili prije više od mjesec dana, biti dužna izraditi i nove statičke proračune po europskom standardu, ali i ispitati svaki stup koji na sebi sadrži reklamu ili je na njemu planirana reklama, što znači da ce svaki stup imati svoj dokument o mogućnosti postavljanja reklamnog panoa, objašnjava Šunjić.

– Na ovom aneksu smo radili dugo zajedno s odjelom za komunalno gospodarstvo i njime bitno unaprijedili ugovor potpisan za vrijeme prošle vlast. Naravno, tvrtka Akceleracija prihvatila je sve stavke – zaključuje Šunjić.

Podsjećamo, Grad Split je pripremio anekse još sredinom svibnja, ali ipak su odlučili unijeti neke promjene. Šunjić kaže da se radi isključivo o načinu izračuna potrošnje električne energije. Naime, tada je predviđeni iznos bio 9 kuna mjesečno po rasvjetnom stupu, ali ipak su se odlučili zatražiti stručni elaborat kojim će se točno utvrditi potrošnja pojedinog rasvjetnog tijela tvrtke Akceleracija d.o.o. Koje su točno preostale izmjene aneksa u odnosu na one predložene u svibnju još nismo dobili odgovor, ali objavit ćemo ga po primitku.

Povezani sadržaj

Ugovor koji je Akceleracija d.o.o. potpisala 1. rujna 2014. godine traje do istog datuma 2024. godine. Iznos se nije mijenjao, pa najam 500 stupova i dalje iznosi 75 tisuća kuna mjesečno s uključenim PDV-om koje Akceleracija direktno uplaćuje na račun Spalatum DMC-a.

ugovor_akc_sdmc

Ostaje još jedino pitanje kada će Akceleracija maknuti sve reklamne panoe iz stare gradske jezgre s obzirom da je tamo zabranjeno takvo reklamiranje, a i aneks ga izričito zabranjuje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime