U ranim popodnevnim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je okolicu Splita.

U Stobreču je u kratko vrijeme palo 20-ak litara kiše po četvornom metru, a ulice su preplavile bujice.

Kako nam javljaju čitatelji iz Stobreča, uobičajeno za ovakve situacije u stobrečkoj vali dođe do incidentnog prelijeva fekalnih voda.

– Ovo je užasno vidjeti u našem lijepom, turističkom Stobreču. Pojave se, da prostite, pravi vodoskoci govana. Ovakve situacije se ponavljaju čak i ljeti i nešto bi hitno trebalo napraviti – kazuje nam čitateljica iz Stobreča.

Kako doznajemo od nadležnih službi, problem je što je 70 posto domaćinstava ilegalno spojilo oborinske vode na kanalizacijski sustav. Zbog toga kod svakih obilnijih oborina pumpa u parku ne uspijeva ispumpati oborinske i fekalne vode prema Stupama nego se aktivira incidentni preljev u stobrečkom plićaku.

Za vrijeme oseke incidentni preljev ne dopire čak ni do mora, a sustav je napravljen za vrijeme izgradnje Eko Kaštelanskog Zaljeva.

U Gradu su svjesni problema i najavljuju rješavanje ovog problema u 2019. godini, među ostalim, redovitim ophodnjama komunalnih radara koji će ilegalno priključenim domaćinstvima naplaćivati kazne.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime